2 mars 2022

Christopher Thordson COO för Ifpi Sverige

Christopher Thordson har utsetts till COO för Ifpi Sverige. 

Från och med den 1 mars är Christopher Thordson COO – Chief Operating Officer – för Ifpi Sverige. ”I korthet innebär detta att han får ett mer självständigt ansvar för aktiviteter och projekt inom såväl MLC-verksamheten som för projekt inom branschorganisationen, utöver sitt ansvar för Ifpis intäkter och förhandlingar” beskrivs rollen i ett pressmeddelande.

”Christopher har sedan han började hos oss för drygt tre år sedan väldigt snabbt lärt sig verksamheten och tagit initiativ till ett flertal förändringsprojekt samtidigt som han ansvarat för våra intäkter. Det känns därför helt logiskt att han får ett större eget ansvar i att driva dessa och andra projekt i samarbete med kollegorna på kontoret i Stockholm och i vissa fall med kollegorna på Ifpi i London,” säger Ludvig Werner, VD på Ifpi Sverige.

”Jag ser fram emot att ta ett större ansvar för Ifpi Sveriges verksamhet och förändringsarbete. Musikbranschen är i konstant utveckling kring både hur man lyssnar på musik och formen för att ge ut musik. Marknadens utveckling och mångfald ställer höga krav på att anpassa Ifpi Sveriges verksamhet, musiklicenser och branschaktiviteter till dagens musikkonsumtion och rättighetshavare”, säger Christopher Thordson.

Thordson kom till Ifpi Sverige i slutet av 2018, då närmast från Aviciis management.

Lars Nylin