Förlag 28 februari 2022

Sony Music Publishing och Vertical Rights i samarbete

Sony Music Publishing Scandinavia och Vertical Rights har ingått ett exklusivt förlagssamarbete. SMP administrerar nu Verticals existerande roster och tillsammans ska de utveckla och supporta Verticals låtskrivare och artister.

Vertical Rights är förlagsdelen av Lateral Management som grundades av Christian Wåhlberg, Jan Carl Adelswärd och Jamie Binns och som bl a representerar internationella namn som Labrinth (just nu högaktuell med musik till TV serien Euphoria) och Paloma Faith.

På förlagssidan representerar Vertical bl a Klas Åhlund (Robyn, Ghost, Katy Perry) och Jocke Åhlund (Håkan Hellström, Robyn, Iggy Pop), John Martin & Michel Zitron (Swedish House Mafia, David Guetta, Tiesto) och nya stjärnskotten Gino&Otto som nyligen co-skrev Internet Money & 24K Goldn’s singel Options.

– Vår passion har alltid varit att göra bra musik med bra människor. Jag är övertygad om att arbeta med Sony Music Publishings team och Johnny & Lasse kommer att tillföra ny energi i vår låtskrivar, artist och producentfamilj, säger Christian Wåhlberg i ett pressmeddelande.

– Jag har alltid haft stor respekt för vad Christian, Jan Carl och Jamie har byggt upp genom åren och de har alltid kombinerat grym musik med grymma idéer. Deras roster blir en fantastisk addering till vår värld och vi ser verkligen fram mot att jobba med deras team och låtskrivare, säger Johnny Tennander.

På bilden: Lasse Ewald (SMP), Christian Wåhlberg (Vertical), Jan Carl Adelswärd (Vertical) och Johnny Tennander.

Christel Valsinger