31 januari 2022

Anderz Wrethov blir partner i Emperial

Melodifestivalsaktuella låtskrivaren och producenten Anderz Wrethov går in som partner i musikmediebyrån Emperial. Samtidigt utökas byråns verksamhet med musikproduktion och ett musikförlag.

Emperial startades i november av My Söderholm. Byrån länkar samman musik, varumärke och digitala kanaler. Med Anderz Wrethov som nytillkommen partner kommer bolaget att kunna jobba ännu närmare musikproduktionen, med målet att skapa fler uppdragsmöjligheter åt låtskrivare, musikproducenter och artister.

– My och jag har gjort flera musiksamarbeten sedan 2013, My har skött den kreativa delen på sociala medier och jag har arbetat med den konceptuella delen i musikskapandet. Det var i somras när vi gjorde Circle K:s kampanj ”K-Freeze” ihop som vi verkligen kände att vi hittade en perfekt arbetsmodell. När My startade upp Emperial kändes det naturligt att ta nästa steg tillsammans. Jag ansvarar för musikdelen och kommer in med mitt nätverk inom musikproduktion samt min egen kunskap som låtskrivare och producent, säger Anderz Wrethov.

Anderz Wrethov är en av Sveriges mest etablerade låtskrivare och musikproducenter. Han har haft med 27 bidrag i Melodifestivalen, bland dem vinnarlåtarna Voices med Tusse och Too Late For Love med John Lundvik. Han har också haft stora framgångar i Asien med 15 listettor i Japan och flera hits i Sydkorea samt . medverkat på soundtracket till Marvels Avengers: Age of Ultron.

– Anderz är en av Sveriges bästa och bredaste musikskapare och vi har alltid haft så bra energi och kompetensutbyte genom varandra. Att vi nu även har ett musikförlag gör Emperials erbjudande ännu starkare samt gör att vi kan ta ett helhetsgrepp i hela kedjan, säger My Söderholm.

Ett av Emperials första uppdrag var att skapa Sveriges officiella OS-låt tillsammans med Sveriges Olympiska Kommitté, Warner Music Sweden samt popartisterna LIAMOO och Klara Hammarström. 
Emperial har även producerat och har förlagsandelar på fyra av låtarna i Melodifestivalen 2022, där de även representerar artisten Tone Sekelius med låten My Way.

Emperials huvudkontor finns på Regeringsgatan 93 i Stockholm och stora delar av den kreativa musikverksamheten kommer till en början att ske i Anderz Wrethovs studiokomplex på Vellingebacken utanför Malmö.

Christel Valsinger