20 december 2021

Jean-Paul Wall och Maria Marcus bakom musiken till ”The Requin”

Jean-Paul Wall (Warner/Chappell) har skrivit filmmusiken till det amerikanska haj-dramat ”The Requin”  tillsammans med Maria Marcus (Cosmos Music Publishing), som har bidragit med tre låtar. Filmen går upp på bio i slutet av januari.

Jean-Paul Wall har tidigare gjort musik till bl a Maria Wern, The Team och Uppdrag Granskning. Maria Marcus har bland annat producerat musik till dokumentären Years Of Living Dangerously (James Cameron) men skriver framförallt musik för den japanska och sydkoreanska marknaden.

I The Requin åker ett gift par (Alicia Silverstone och James Tupper) till en lyx-resort för att reparera sitt äktenskap. Det kommer att visa sig vara ett stort misstag.

– Musik till action och relationer var en utmaning, samtidigt som producenten, Ellen Wander, befann i Los Angeles och regissören i Vietnam, säger Jean-Paul Wall till MI.

– Efterbearbetningen av ljudet utfördes i New York medan jag tog fram score-musiken i min studio här i Hornstull, Stockholm.  Zoom-möten och skype-samtal pågick mer eller mindre dygnet runt. Som det skall vara på ett sådant här projekt.

The Requin har premiär den 28 januari.

Christel Valsinger