13 december 2021

Nya namn till Way Out West

Litte Simz, Kings of Convenicence och Ty Segall är några av de senaste tillskotten till Way Out West i Göteborg 2022. 

Brittiska rapparen Little Simz har släppt albumet Sometimes I Might Be Introvert i år, ett album som börjat dyka upp på musikkritikers årslistor. I augusti nästa år står hon på scen i Slottskogen under Way Out West. Det gör också rapkollegan AJ Tracey, norska duon Kings of Convenience, Kaliforniska garagerockaren Ty Segall, den brittiska jazzkvartetten Sons of Kemet, indieartisten Nilüfer Yanya, stjärnskottet Holly Humberstone och Brooklynbaserade pakistanska singer-songwriten Arooj Aftab.

Sedan tidigare är bl a Robyn, Nick Cave & The Bad Seeds, Burna Boy och First Aid Kit klara för 2022 års festival som äger rum den 11-13 augusti.

Christel Valsinger