Nyheter 13 oktober 2021

Stor arenakonsert för ungas psykiska hälsa

Artister som Håkan Hellström, Miriam Bryant och Cherrie samlas den 1 december i Avicii Arena till en musikalisk manifestation för att uppmärksamma ungas psykiska hälsa. Konserten ”Together For A Better Day” arrangeras av Tim Bergling Foundation och ska att bli ett årligt återkommande evenemang.

Ericsson Globe bytte i maj namn till Avicii Arena och ska, förutom att arrangera konserter och sportevenemang, också vara en mötesplats för arbetet med ungdomars psykiska hälsa. Konserten Together For A Better Day har fått sitt namn från Tim Bergling Foundations arbete med For A Better Day-insamlingen, där unga har fått svara på vad de önskar för att få en bättre framtid.

Bland de uppträdande artisterna finns Håkan Hellström, Kungliga Filharmonikerna, Galantis, Miriam Bryant, Gina Dirawi, Amason, Annika Norlin, A36, Cherrie, Jireel, Jelassi, Mona Masrour och Ricky Rich. Även 14-åriga stjärnskottet Ella Tiritiello, som gjorde världssuccé med sin tolkning av Avicii-låten For A Better Day vid invigningen av Avicii Arena, är med och uppträder, liksom hemliga gäster. Kvällen kommer även att innehålla hyllningar till Aviciis musikaliska arv. Precis som vid hyllningskonserten till Avicii 2019 är Stefan Olsson kapellmästare.

– Jag hoppas att vi lyckas skapa en känsla av att vi verkligen gör det här tillsammans, för det är bara tillsammans vi kan göra skillnad”, säger Klas Bergling, pappa till Tim ”Avicii” Bergling och grundare av Tim Berglings Foundation, i ett pressmeddelande.

– De unga är vår framtid och vi måste vara rädda om dem. Det är oacceptabelt att de mår allt sämre och att självmordstalen ökar i den gruppen – och det är vår skyldighet att göra vad vi kan för att bryta den utvecklingen.

Biljetterna släpps 13 oktober kl 10 via www.aviciiarena.se

Christel Valsinger