9 oktober 2021

Sverigetopplistan: Hov1 gör rent hus

Hov1 når sin singeletta nummer 12 med Räkna dagar [EMI/Universal] och albumetta nummer 5 med Barn av vår tid.

Sverigeaktuella Ed Sheeran får vänta på sin nya singeletta. Denna vecka faller tidigare ettan The Kid Laroi och Justin Bieber i Stay [Sony/Universal] till plats 3. Men detta öppnar inte för Sheeran i vare sig Shivers [Atlantic/Warner], som går från 3 till 2  eller tidigare tvåan Bad Habits, som faller till 4.

Istället sveper Hov 1 in med ännu en låt som går rakt i topp av Sverigetopplistan och samtidigt även Spotifylistan. Även längre ner syns Hov1 flitigt. Exempelvis som 7 med Hur mycket? (feat Einar) och  på plats 18 med 458. Hov1 har 15 spår på topp 100.

En annan stark start gör Molly Sandén, in som 10 med Vi ska aldrig gå hem [Milkshake/Sony] och Göteborgsrapparen Sarettii med Som dom [Ringtone Records]. Sarettii singeldebuterade 2020 med Runt. 

Victor Leksell i Eld & lågor [Sony/Sony] tappar till 6. Tidigare klättraren Ckay tappar nu en placering till 5 med Love Nwantiti [Chocolate City/Warner]. Glass Animals i FIFA21-låten Heat Waves [Polydor/Universal] behåller däremot plats 8.

Heatseeker toppas av Farruko med Pepas [Sony/Sony].

På speciallistorna är en metalveteran nummer ett. KK Downing från Judas Priest har nu egna bandet KK’s Priest som går in i topp av tre listor med Sermons of The Sinners [Exercise1/Bertus].

Lars Nylin

www.sverigetopplistan.se