Nyheter 2 oktober 2021

4 Snabba: Roger Andersson, jubilerande Suicide Records

Göteborgsetiketten Suicide Records fyller 15 år. Vi kollade vad som händer på firarfronten, och annat, med ett bolag som har 100-talet titlar under bältet.

Vad är Suicide Records?

-Suicide Records är en genrefri DIY-label i Göteborg och Tampere (Finland) med fokus på hård eller ”mörk” musik. Det startades 2006 och vi har sedan dess släppt ca 100 releaser.

Hur firar ni?

-Det blir en tvådagars festival på Brewhouse i Göteborg den 15 och 16/10, med blandade band från labeln och band som jag själv uppskattar och gillar. Det är många vänner och bekanta inom underground scenen som kommer, men det är självklart öppet för alla att komma. Lineup: Novarupta, Besvärjelsen, Electric Hydra, Fredag Den 13:e, V, Grand Cadaver, Demonic Death Judge, Orochen, Domkraft, Bottlecap, Fabian Brusk Jahn.

Vad är på gång framöver?

-Just nu är det sex nya släpp i pipeline, dessa kommer till hösten 2021 och våren 2022.  NŪR Negative Transfer ( andra EP:n), Knivad Insidans ärrvävnad (debutalbum), Novarupta Carrion Movments, (tredje album), Orochen Anthroposcenic (debutalbum), V Falls Haven (tredje album), Blodskam Ave Eva (andra album).

Vad tycker du är det mest spännande generellt i musikindustrin just nu?

-Jag tycker mig se en växande styrka inom just DIY och undergroundkulturen med nya intressanta bolag som släpper nya band med hög kvalitet. Podcasts som intresserar sig för annat än kommersiell musik. Och det är just där som det finns så mycket nytt och spännande att hitta.

Lars Nylin

Foto Richard Bloom