24 augusti 2021

”Det är en feelgood-låt”

På fredag släpper tidigare One Direction-medlemmen Liam Payne sin första låt för i år, ”Sunshine”. Låten är skriven av svenskarna Carl Falk, Albin Nedler och Savan Kotecha och är ledmotiv till den kommande animerade filmen ”Ron’s Gone Wrong”.

Filmen, som heter Ron rör om på svenska, distribueras av Disney och får svensk premiär den 29 oktober. Handlingen utspelar sig i en värld där digitalt uppkopplade robotar har blivit barnens bästa vän. En 11-årig pojke upptäcker dock att hans robotkompis fungerar dåligt. Rösterna görs av bl a Zach Galifianakis, Olivia Colman och Jack Dylan Grazer.

– Jag och Albin Nedler och Savan Kotecha  skrev låten i Stockholm tillsammans med Liam förra året. Vi har ju en lång historia med Liam i och med att jag Albin och Savan gjorde mycket One Direction. Så det var kul att jobba med honom igen och det ska bli kul att se låten tillsammans med filmen, säger Carl Falk till MI.

– Den var egentligen tänkt som en ide till hans egna projekt men vi anpassade den till filmen textmässigt för att gå i linje med filmens koncept om vänskap. Det är en feelgood-låt helt enkelt.

Christel Valsinger

Bild från Musikförläggarna