10 augusti 2021

Pophouse köper Perfect Day

Det finns starka musikbranschkopplingar när det i dag blev officiellt att Pophouse köpt podcastbolaget Perfect Day.

Pophouse som bland annat äger ABBA-museet, Cirkus i Stockholm och det digitala centret Space, som öppnar i november i Stockholm, har Universal Musics förre VD Per Sundin som VD sedan 2019 och i ägarbilden finns bl a Björn Ulvaeus. Universal äger också en del i Pophouse.

Pophouse uppköp av Perfect Day är bolagets första inom ljud och kreativt innehåll, men fler kan väntas framöver.

– Perfect Day har en enastående position på en marknad i exploderande tillväxt. De har testat sig fram till ett recept som verkligen fungerar för att generera nya lyssnarsuccéer och sedan kommersialisera dessa, säger Per Sundin till DI.

Med poddar som Alex & Sigge och We Are The Kings är Perfect Day ledande inom innehåll på podcastmarknaden.

– Affären ger oss verktyg att utveckla Perfect Day till nya höjder. Vi kunde inte ha hittat en bättre partner bland det stora antal intressenter som har visat intresse. Pophouse bidrar inte bara med kapital utan också med unik erfarenhet inom kreativitet, populärkultur, finans och management. Att ha med sig dem känns enormt inspirerande när vi nu ska skala upp verksamheten, säger Hannah Widell, styrelseordförande i Perfect Day till tidningen.

Lars Nylin

Foto Pierre Björk