17 maj 2021

Svenska musiker på Storbritanniens bidrag

När James Newman tävlar i Eurovision Song Contest för Storbritannien med låten ”Embers” hörs fem svenskar på blåsinstrument. 

Embers är en gospelinspirerad energisk danslåt, skriven och producerad av Danny Shah (Kylie Minogue, Sigala, The Vamps) och Connor Blake (Becky Hill, Meduza), tillsammans med Tom Hollings och Samuel Brennan (Melanie C, Zak Abel, 220 Kid).

På låten medverkar Magnus Johansson och Janne Bjerger på trumpet, Wojtek Goral på altsax, Tomas Johannson på tenorsax/barytonsax och Peter Noos Johansson på trombon, allt arrangerat av Mattias Bylund.

James Newman är en framgångsrik låtskrivare och ligger bl a bakom hiten Lay It All On Me med Rudimental och Ed Sheeran. Newman tävlar med sin låt i ESC den 22 maj.

Christel Valsinger