10 maj 2021

Miriam och Victor tillbaka i topp

Miriam Bryant och Victor Leksell återtar tronen på Sverigetopplistan med Tystnar i luren [Warner/Warner]. På albumlistan rusar Asme rakt i topp med Tusen flows [BL].

Hov1 och Einár faller dock bara ett steg till 2 med Gamora [EMI/Universal]. De senaste veckans stabila klättrare – och USA-etta – The Weeknd tappar efter 16 veckor en position till 4 med Save Your Tears (feat Ariana Grande) [Republic/Universal].

Den som bromsar klättrandet är Billie Eilish som går in som 3 med Your Power [Interscope/Universal]. Det är samma nivå som No Time To Die nådde förra året. 2019 nådde Eilish sin hittills enda svenska etta med Bury A Friend.

En annan klättrare på senare tid är 1 Cuz, Greekazo och Yai Gonzalez som gått från 29 till 10 och förra veckan 6 med Försent [Hotspot/Amuse], där stannar den åtminstone för tillfället upp.

Veckans andra nyhet på topp 20 är Norlie & KKV med Ensam [Universal/Universal] som 12. Teamet som i höst firar tio år på Sverigetopplistan nådde som bäst 7 med Komma över dig, deras senaste topp 10.

Förra veckans starkaste nyhet var Asme med Shoot [BL] som nummer 18. Den tappar nu till 36, men det är den enda lite negativa nyheten för rapparen. Nya albumet toppar alltså sin lista och låtar syns lite överallt inklusive Mår inte bra som ny 22 och Här ute i topp av Heatseekerlistan.

Miss Li som startade som 25 med Instruktionsboken [Pistol Packin’/Sony] och går nu till 23.

Mustasch är ny etta på vinyllistan och den för fysisk försäljning  med A Final Warning – Chapter 1 [Tritonus/Sound Pollution].

Alla fakta kring veckans listor hittar du på www.sverigetopplistan.se.

Lars Nylin