26 april 2021

Sony Music Publishing och The Very Good i förlagssamarbete

Sony Music Publishing och The Very Good Music Publishing har ingått i ett förlagssamarbete som innefattar hela The Very Good Music Publishing’s roster och verksamhet.

The Very Good Music Publishing är en del av The Very Good AB (tidigare känt som Vivstilo) och grundades 2011 av Jakob Emtestam. Bolaget har legat bakom världshits som Señorita med Shawn Mendes & Camila Cabello, Stay med Zedd & Alessia Cara, och Let You Love Me med Rita Ora. Förlagsverksamheten etablerades för ca två år sedan då även Holly Astera och Dan Karlström anslöt som VP A&R respektive VP A&R och Partner, samt Manne Björkman som Director of Operations. Sedan dess har The Very Good varit ett av de ledande indieförlagen i Skandinavien och haft hits med världsartister som BTS, Sting, , Alan Walker och Ava Max.

The Very Good Music Publishings roster består av Hilda Stenmalm, Moa Pettersson Hammar, Gustav Nyström, Kristin Carpenter, Martin Stilling och Rasmus Budny, och de har nyligen även kontrakterat Julia Karlsson och Anton Rudberg som den senaste tiden har haft en stor världshit med Tiestos The Business.

– Vi är mycket stolta över att välkomna The Very Good till Sony Music Publishing-familjen. De har inte bara en fantastisk roster och konstanta hits, utan är också ett mycket drivet och proaktivt team som hela tiden rör sig framåt. Vi har jobbat mycket nära med Jakob i över ett decennium nu med Noonie Bao och sedan nyligen även Linus Wiklund, så det här känns som ett naturligt steg. Vi är väldigt glada och peppade över vårt framtida samarbete med hela gänget och deras writers, säger Johnny Tennander, VD på Sony Music Publishing i ett pressmeddelande.

– Vi representerar världens bästa låtskrivare och har ett otroligt A&R-team, och att teama upp med Sony Music Publishing gör oss bara ännu starkare. Efter att ha jobbat nära med Sony Music Publishing under hela vår resa med Vivstilo och The Very Good så har vi utvecklat ett fantastiskt samarbete, och det känns som att vi kommer hem. Vi är mycket peppade på framtiden, säger Jakob Emtestam, grundare The Very Good.

Christel Valsinger