7 april 2021

Låt live leva firar ett år

Nu fyller den digitala festivalen Låt Live Leva ett år. Detta kommer 10/4  att firas med den största upplagan någonsin: kort och gott kallad Låt Live Leva – 1 år.

Den 10/4 sänds festivalen från fem städer, däribland från Pustervik i Göteborg, Södra Teatern och Nalen i Stockholm och Babel i Malmö. Totalt kommer 35 akter att spela. Sedan tidigare är namn som Sarah Klang, Fricky och Cherrie klara. I dag presenteras ytterligare en scen, kurerad av distributionsbolaget The Orchard.

Bland de bokade namnen där finns Cautious Clay som kommer ge en exklusiv spelning för just Låt Live Leva. Han får sällskap av Oscar Zia, Gee Dixon, Bear Garden och Samuel Berg som alla spelar på The Orchards scen. Dessutom spelar Linn Koch-Emmery på Nalen och Henning på Pustervik.

Artisten och multiinstrumentalisten Cautious Clay debuterade 2017 med EP:n Blood Type. Sedan dess har han släppt ytterligare två EP:s och hyllats inte minst av artister som John Mayer och Taylor Swift. I juni kommer hans debutalbum.

Oscar Zia släpper på fredag singeln Då tror du fel som han kommer att framföra på Låt Live leva.

Gee Dixon fick sitt genombrott år 2015 med Groupie och följde upp med Majnoon. Nu står han redo att släppa albumet Juju Pt.3 som blir det tredje och sista i en trilogi.

Låt Live Leva – 1 år är uppbyggd som en “vanlig” festival, där besökaren kan flytta sig digitalt mellan olika scenerna. Från Nöjesguidens festivalstudio, förlagd på arrangerande Jubels kontor i Stockholm, kommer programledare att leda festivalen samt dela ut tidningens Stockholms-, Malmö och Göteborgspris.

Lars Nylin