10 mars 2021

Vivrant och Jeremy Olander startar producentläger

DJ:n och producenten Jeremy Olander arrangerar med sin label Vivrant ett läger för producenter inom elektronisk dansmusik. Vivrant Winter Camp bjuder dessutom in fans att följa campet online och få en inblick i producenternas kreativa process.

Eventet är producerat i samarbete med Jägermeister och genomförs på det världskända hotellet Tree Hotel i Harads, Luleå, där man bor i rum uppe bland och i träden. Målet med campet är enligt ett pressmeddelande ”att skapa framåtblickande elektronisk musik som överskrider genres och kanaliserar naturen”.

Bland deltagarna finns förutom Jeremy Olander själv, artisterna Marino Canal, MOLØ och Khen samt vokalisten och producenten Rebecca Scheja från duon Rebecca & Fiona.

–  När vi inte längre kan turnera och träffa människor försökte vi hitta på ett koncept som våra artister och fans inte har upplevt tidigare och som samtidigt var genomförbar under rådande omständigheter. Att skapa musik är en process som fans vanligtvis inte får ta del av. Vi vill ändra på det och ta med dem på den kreativa resa som musikproduktion är, som vi sedan släpper via Vivrant. Från studion, eller i detta fall ett hus i ett träd, hela vägen till klubbarna, säger Jeremy Olander.

Campet pågår mellan den 10 och 14 mars 2021. Fans kan ta del av processen vis livestreamade produktions-sessions, livespelningar och Q&A’s på Instagram Live. Länkar till dessa finns här.

Christel Valsinger