5 mars 2021

Polar Music Prize ställer in

Polar Music Prize meddelar att prisceremonin tänkt till 22 maj har ställts in. Nästa ceremoni blir istället 24 maj 2022.

I ett pressmeddelande skrivs:

”På grund av rådande omständigheter kopplade till covid-19 har styrelsen för Polar Music Prize beslutat att ställa in prisceremonin som var planerad till den 22 maj i år. 2020 års pristagare Diane Warren och Anna Netrebko kommer att uppmärksammas vid olika tillfällen under året.

2022 års pristagare kommer att tillkännages i februari 2022, och prisceremonin med efterföljande bankett äger rum tisdag den 24 maj nästa år.”

Marie Ledin, VD för Polar Music Prize, säger:

”Säkerheten för pristagare, gäster, artister, musiker och för all personal som är involverad går först och vi följer naturligtvis myndigheternas rekommendationer. Våra arrangemang kräver lång framförhållning och planering. Vi lägger nu krutet på att planera för nästa års tillkännagivande och prisceremoni. Vi ser fram emot ett ordentligt firande nästa år.”

Lars Nylin