1 mars 2021

Adée till Trident Records

Svenska Adée är en av artisterna som kontrakterats när legendariska Trident Studios i London återlanserar sig som skivbolag med Dave Stewart, förr i The Eurythmics, med på ett hörn.

The Beatles, The Rolling Stones, T-Rex, David Bowie, Black Sabbath, Elton John och Queen är några av de klassiska akter som spelade in i Trident Studios vid St Anne’s Court i Soho i London.

Nu återlanseras Trident Records genom att knyta ett antal internationella akter till sitt stall. En av dessa är Adée från Sverige som 26 mars släpper singeln Done, som hon har skrivit tillsammans med före detta Eurythmics-medlemmen Dave Stewart.

-Jag är väldigt glad och ser mycket fram emot att se hur Done tas emot och hur detta samarbete kommer fortsätta utvecklas, det känns hoppfullt att något så här fint kunde hända under det annars rätt tuffa 2020, säger Adée själv om att ha blivit signad till Trident.

Artisten Adée har under sommaren och hösten 2020 framfört sina coronasäkrade konserter på Konstmuseet i Kalmar och på Ronneby Art Gallery m.fl. Nu släpper hon sin första singel Done på engelska skivbolaget Trident Records och är snart även aktuell med en minidokumentär om hennes coronasäkrade konserter för en-två personer.

Done är skriven tillsammans med Adam Richards och Eurythmics-medlemmen Dave Stewart som också ligger bakom kontrakteringen av Adée till Trident Records.

För att fira återlanseringen släpper Trident Records en vinyl i begränsad upplaga med låtar från de nya artister man knutit till sig och som sedan kommer följas upp med ytterligare releaser under 2021 och framåt.

Artisterna upptäcktes genom Tridents app Trackd som är en musikplattform vilken kombinerar musikskapande med att vara kontaktyta mellan bolaget och osignade artister. Här har Stewart varit med som rådgivare och letat talanger.

Adée samarbetar i Sverige med regionala satsningen Talent Coach.

Lars Nylin