16 februari 2021

SHY Martin: ny singel, eget bolag

Låtskrivaren och artisten SHY Martin släpper 5 mars singeln Break With Me på eget skivbolag.

För stjärnlåtskrivaren och artisten SHY Martin har det gångna året inneburit mycket reflektion, främst kring relationer. Den 5 mars släpper hon Break With Me – en skildring av separationsångest och det ambivalenta känslorus som uppstår när två personer blir främlingar. Den första singeln från SHY Martin som sin egen skivbolagsboss, via nya bolaget SHY Recordings.

SHY Martin skrev in sig i musikhistorien vid 22 års ålder som en av låtskrivarna bakom årets mest streamade låt på Spotify 2016, Mike Perrys The Ocean (ft. SHY Martin). Sedan dess har hon som låtskrivare genererat över 2,5 miljarder streams för artister som Ellie Goulding, The Chainsmokers, Kygo och Bebe Rexha.

Sara Hjellström, som hon egentligen heter, växte upp i Lerdala och började skriva låtar och poesi som barn för att uttrycka sig; “Jag var aldrig bra på att prata om mina känslor, så jag skrev ner dem istället” skriver hon i ett pressmeddelande. 2017 debuterade hon som artist och skapade en egen värld för sina låtar, som genererat över 300 miljoner streams.

Singeln släpps tillsammans med en musikvideo bestående av en samling klipp filmade av SHY Martin och vänner från tiden då singeln kom till liv under pandemin i Stockholm.

Break With Me är skriven av SHY Martin, Nirob Islam, Hampus Hjellström och Litens Anton Nilsson. Producerad av SHY Martin tillsammans med Felix Flygare Floderer och Carl Silvergran från Estraden.

Lars Nylin