14 februari 2021

Sverigetopplistan: Hov1 regerar, Foo Fighters albumtoppar

Hov1 regerar fortsatt singellistan med Barn av vår tid [EMI/Universal] men Einar utmanar. Viktor Leksell är kvar som albumetta med Fånga mig när jag faller [Columbia/Sony] medan Foo Fighters gör stark start.

Einar går in som stark tvåa med Sätter dom på plats [Einar]. Einar har haft tre ettor, första gången med Katten i trakten för ganska exakt ett år sedan. Veckans andra starka nykomling är Ricky Rich med Ice [Asylum/Warner] som 11.

Tidigare ettan Olivia Rodrigo tappar till 3 med Drivers License [Geffen/Universal], även Newkid tappar en plats med Du måste finnas och Starkare [Sony/Sony] till 4 respektive 5.

Veckans lyft i toppskiktet står Master KG för som tar Jerusalema [Open Mic/Warner] från 17 till 7. The Weeknd tar hjälpt av Super Bowl Save Your Tears [Republic/Sony] vidare från 12 till 9. Förra veckans klättrare Dree Low med GS [Top Class Music] faller däremot från 8 till 17.

Danny Suacedo och Sabina Ddumba kompletterar de stora förändringarna på topp 20 med att gå in som ny 19 med Fan va har vi gjort [Chiliboyproductions].

Heatseeker toppas av Junie med Vi [Universal/Universal].

På albumlistorna märks mest Foo Fighters nya Medicine at Midnight [RCA/Sony] som går in som tvåa på stora listan medan den toppar listorna för vinyl och fysisk försäljning.

Alla fakta på www. sverigetopplistan.se

Lars Nylin