9 februari 2021

ExMS bjuder in kvinnor till virtuella sessioner

Export Music Sweden bjuder in till en ny omgång av The Cloud Sessions, som genomförs tillsammans med The Clive Davis Institute of Recorded Music​ i New York. För att fira Women’s history month är det virtuella campet denna gång bara öppet för kvinnor och ickebinära. 

I december genomfördes den första upplagan av The Cloud Sessions, med svenska låtskrivare i samarbete med elever från det mångfaldigt Grammynominerade Clive Davis-universitetet. Beyoncé, Drake, Camila Cabello, Justin Bieber och Lana Del Rey är några av artisterna som tidigare elever skrivit för.

Den 8-22 mars är det dags för The Cloud Sessions: Women’s Voices, där enbart kvinnor får delta. Tio låtskrivare, artister och producenter från Sverige, och tio studenter från Clive Davis Institute of Recorded Music möts i en rad virtuella sessioner för endast kvinnor och ickebinära deltagare.

The Cloud Sessions presenteras av Today Is Vintage i samarbete med Export Music Sweden, The Consulate General of Sweden in New YorkSvenska Ambassaden i Washington och Clive Davis Institute of Recorded Music.

Deadline för ansökan är den 21 februari. Mer information och länk till ansökan finns här.

Christel Valsinger