5 februari 2021

Universal Music Publishing dominerar Melodifestivalen 2021

Universal Music Publishing står för flest bidrag i Melodifestivalen 2021. Eftersom UMP administrerar Mello-starka Northbound Publishing, finns förlaget representerat i 11 av de 28 tävlande bidragen, enligt det underlag som MI tagit del av.

Northbound Publishing representerar bl a låtskrivarna Joy och Linnea Deb, Melanie Wehbe, Patrik Jean och Heman Gardarfve. I årets upplaga av Melodifestivalen har de del i låtarna Baila Baila med Alvaro Estrella, Every Minute med Eric Saade, The Silence med Frida Green, One Touch med Kadiatou, Tears Run Dry med Patrik Jean, Voices med Tusse och Rich med Julia Alfrida.

Universal Music Publishing är sedan förra våren administratör för Northbound Publishing, men representerar också låtskrivare i ytterligare fyra låtar: Om allting skiter sig med Emil Assergård, Horizon med Jessica Andersson, Beat Of Broken Hearts med Klara Hammarström och In The Middle med The Mamas. 

Sammanlagt är det 11 låtar som UMP är inblandade i.

Freebird Songs gör också ett starkt år med sex deltagande bidrag: Tänker inte alls gå hem med Arvingarna, Still Young med Charlotte Perelli Behöver inte dig idag med Clara Klingenström, Den du är med Elisa, The Silence med Frida Green och In The Middle med The Mamas. Freebird Songs administreras av Kobalt.

Därefter följer förlagen Warner Chappell, Jimmy T Production och Wrethov Music som alla har andelar i fem bidrag vardera.

Låtskrivarna som fått med fest bidrag i årets tävling är Bobby Ljunggren (Freebird Songs) och Jimmy Joker Thörnfeldt (Jimmy T Production). Läs mer i separat artikel här.

Hela förlagslistan för Melodifestivalen 2021 finns här, hos Musikförläggarna.

Christel Valsinger

Bild: SVT