12 januari 2021

IN MEMORIAM Thorleif Torstensson

Frontpersonen i dansbandet Thorleifs, Thorleif Torstensson, har lämnat oss i följderna av Covid-19. Torstensson blev 71 år.

Thorleifs var från starten i Småland 1962 fram till finalen 2012 en av giganterna på dansbandsscenen. Låten Gråt inga tårar tillhör genrens hörnstenar, 2009 var de med i Melodifestivalen med låten Sweet kissin’ in the moonlight – alltid med Thorleif i fronten.

Efter bortgången skrev familjen:

”Det är med stor sorg som Thorleif Torstenssons familj härmed meddelar att han i dag den 10 januari 2021, i sviterna av covid, stilla somnat in omgiven av sina nära och kära. Han var en enormt varm och kärleksfull person och har genom musiken skänkt glädje och tröst till många många människor. Vi ber er respektera familjens behov av att i ro få sörja vår djupt älskade make, pappa, morfar, farfar och svärfar. Vårt innerliga tack till personalen som vårdade honom på IVA på Halmstad sjukhus.”

Thorleif Torstensson sjöng, spelade saxofon och gitarr i Thorleifs. 2019, fick han juryns specialpris vid Dansbandsveckan i Malung, det är därifrån bilden är hämtad.

Själv samarbetade jag med ”Tolle” på 90-talet i samband med att gruppen Just D spelade in låten Tre gringos ihop med Thorleifs.

Värmen och nyfikenheten han visade upp den gången räckte för att därefter ständigt ha uppfattningen att han var något extra.

Vila i frid.

Lars Nylin