16 december 2020

Warner Chappell Music skriver avtal med Alesso

Warner Chappell Music har skrivit ett globalt förlagsavtal med DJ:n och producenten Alessandro Renato Rodolfo Lindblad, mer känd som Alesso.

Stockholmsfödde Alesso har jobbat med artister som Calvin Harris, Florida Georgia Line, Marshmello och Ryan Tedder. Han var med och skrev och  producerade världshiten Anywhere med Rita Ora, som  låg Top 10 i 15 länder och nådde andraplatsen på Englandslistan.  Under året har han också haft en internationell hit med Marshmello och Demi Lovatos Ok Not To Be Ok, som nått mer än 60 miljoner streams. 2014 Grammynominerades han för sin remix av OneRepublics If I Lose Myself.

Hans senaste singel THE END, är den första som förläggs av Warner Chappell, och är ett samarbete med amerikanske singer-songwritern Charlotte Lawrence.

– Jag är väldigt glad att få bli en del av Warner Chappell-familjen och ser fram emot att arbeta med massor av ny musik de närmaste månaderna, säger Alesso i ett pressmeddelande.

– Vi är stolta över att ha Alesso i familjen, han är unik och vi ser fram emot att bryta gränser med honom och Shalizi-teamet, säger Arvid Frisk, Head Of A&R för Warner Chappell Scandinavia.

Christel Valsinger

Foto: Warner Chappell