12 december 2020

Sverigetopplistan: Newkid dominerar topp 5

Newkid får stark utväxling av Så mycket bättre och har nu två låtar topp 5. Men singellistan toppas för fjärde veckan av Miriam Bryant och Yasin med Ge upp igen [Warner/Warner]. På albumlistan återtar Victor Leksell täten med Fånga mig när jag faller [Sony/Sony].

Förra veckan invaderades singellistan av julen. 16 av topp 20 var i jultema med Maria Carey som 2 med All I Want For Christmas Is You [Columbia/Sony]. Den här veckan tappar helgerna faktiskt lite positioner. ”Bara” 12 av 20 i topp är på temat, med Carey kvar på samma plats.

Newkid är en av orsakerna. Han är kvar på plats 4 med Ana Diaz Starkare [Sony/Sony]. Men han går även in som 3 med Björn & Bennys Du måste finnas [Sony/Sony]. Alexander ”Newkid” Ferrer har i streaming blivit årets vinnare i TV4-programmet intill Benjamin Ingrosso.

Thomas Stenström gör en stark start med Ser du månen där du är ikväll? [Korpstaden/Sony].

Heatseeker har en ny etta i Benny Blanco och Juice Wrld med Real Shit [Interscope/Universal].

På albumsidan är förra veckans nya etta Ulf Lundell nu nummer 2 på stora listan med Telegram [Parlophone/Warner], toppar den för fysisk försäljning och även vinyllistan.

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin