30 november 2020

Premiär för SVT:s musikkalender

Sabina Ddumba, Sofia Jannok och Amason är några av artisterna som finns bakom luckorna i SVT:s ”Musikkalendern”, som har premiär den 1 december.

Varje dag, från den 1 december till och med den 24:e, kommer en utvald artist att bjuda på musik och en personlig hälsning till tittarna.

– SVT vill göra sitt allra bästa för att möta de behov som uppstår i långvarig kris, i allt från nyheter till kultur. Med Musikkalendern bjuder vi på en stunds avkoppling och gemenskap varje dag till och med julafton, säger Anna Luuk Priske, SVT:s kultur och faktabeställare, i ett pressmeddelande.

De medverkande artisterna har själva valt ut låtarna de framför, låtar som har stor personlig betydelse för dem.

– Jag är tacksam över de 24 artister som vill bidra till att sprida ljus i en mörk tid, och för att SVT:s scen kan tändas upp när andra musikupplevelser släcks. Och jag är särskilt glad över bredden av artister, att både nykomlingar och etablerade artister räcker ut en hand till hela Sveriges publik, säger Anna Luuk Priske.

– Känns fint att kunna bjuda en stor publik på såväl debutanter som veteraner med rap, soul, rock, pop och stämsång från Luleå i norr till Malmö i söder med tolkningar av klassiker till nyskrivet, tillägger Mathias Bridfelt, redaktör, till MI.

Musikkalendern finns på SVT Play från och med tisdag 1 december kl 02  och har tablåpremiär i SVT1 samma dag kl 23.

Samtliga medverkande artister, i bokstavsordning:

Amason 

Arvingarna 

Tomas Andersson Wij

Anna Bergendahl

Darin 

Sarah Dawn Finer

Sabina Ddumba

Guleed

Hurula

Silvana Imam med Marzena 

Janice

Sofia Jannok 

Peter Jöback

Klara Keller

Samuel Ljungblahd

Petra Marklund

My Marianne (Molly Sandén) & Jonathan Johansson

Sanna Nielsen 

Daniela Rathana

The Mamas

Tove Styrke

Zacke med Yarlie 

Zikai

Måns Zelmerlöw 

Christel Valsinger