Nyheter 30 november 2020

Melodifestivalen: bidragen avslöjas

Från tisdag 1 december släpps de 28 bidragen som tävlar i Melodifestivalen 2021. Bidragen publiceras ett i taget på Melodifestivalens digitala plattformar under tisdag, onsdag och torsdag. Först ut blev Danny Saucedo.

– Att äntligen få presentera startfältet för 2021 känns otroligt kul, pirrigt och väldigt speciellt. Eftersom vi inte kan samla till presskonferens i år presenteras istället de tävlande bidragen i en ny form under tre dagar, säger Karin Gunnarsson, tävlingsproducent.

Bidragen kommer att släppas utan inbördes ordning. Deltävlingar och startnummer presenteras vid ett senare tillfälle. Först ut på tisdagen blev Danny Saucedo.

– På torsdag eftermiddag är alla artister officiella och jag är väldigt stolt över detta starka och spännande startfält. Det dunkar, glimrar och vrålar. Och det kommer att utspelas många tävlingar i tävlingen som inte är lik något annat år, fortsätter Karin Gunnarsson.

Bidragen släpps en gång i timmen enligt följande:

Tisdag 1 december: Nio artister släpps kl 07.00-15.00
Onsdag 2 december: Nio artister släpps kl 07.00-15.00
Torsdag 3 december: Tio artister släpps kl 07.00-16.00

Mellomedia – ny plattform för Melodifestivalen
Bidragen presenteras ett i taget i Melodifestival-appen och på Melodifestivalens SoMe-konton. I samband med släppet öppnas den nya databasen Mellomedia, där man kommer att kunna ta del av nyheter, bilder och rörligt material inför och under Melodifestivalen 2021. Sidan är publik, men för nedladdning av bilder, klipp och viss information behöver man vara inloggad. Under eftermiddagen skickas en inbjudan ut till databasen. Om du inte får någon inbjudan, klicka här för att skapa ett inlogg.

Melodifestivalen på sociala medier:
Instagram: @melodifestivalen
Twitter: SVTMelfest & melfest_en

Musikindustrin.se följer upp presentationen genom veckan.

Lars Nylin