25 november 2020

EXMS: Webbinarium om södra Afrika

Export Music Sweden arrangerar 4/12 ett webbinarium med rubriken ”Crash course in the Sub-Saharan Music Market” med IFPI:s nya Afrikaansvarige: Angela Ndambuki.

Under 2020 förväntas regionen söder om Sahara (Sub-Sahara) i Afrika utgöra en ekonomi på 2 miljarder US dollar – samma storlek som Rysslands, och är hem för 14 % av världens totala befolkning – mer än en miljard människor.

Enligt IFPI:s nyligen släppta Global Music Report ökade intäkterna för inspelad musik för Afrika och Mellanöstern 2019 med 15,9% till 101 miljoner US-dollar.

Export Music Sweden har bjudit in Angela Ndambuki, Regional Manager på IFPIs första kontor i Afrika, till en crash course om den snabbt växande musikmarknaden.

Med sin bas i Nairobi i Kenya drivs det nyöppnade kontoret av Ndambuki, som kommer att arbeta med regionens 46 länder för att främja värdet av inspelad musik, arbeta för musikbolagens rättigheter. och utöka det kommersiella användandet av inspelad musik .

I en kommentar till inrättandet av regionkontoret sa IFPI: s verkställande direktör, Frances Moore:

”Afrika söder om Sahara har ett otroligt spännande och varierat musiklandskap. Öppningen av vårt kontor i Nairobi visar IFPIs fokus och engagemang för regionen och kommer att göra det möjligt för oss att bättre främja de frågor som påverkar den lokala inspelningsindustrin och stödja den fortsatta utvecklingen av musikmarknaden i dessa länder.”

Webbinariet sker via Zoom. Anmälan här:

https://tinyurl.com/y45odjj4

Lars Nylin