23 november 2020

Stim rullar ut låtskrivarapp

Stim lanserar en app som ger medlemmarna full tillgång till royaltydata. Med appen kan upphovsrättspersoner också se var, när och vilka låtar som framförts under live-spelningar. 

Stimappen ger låtskrivare och kompositörer möjlighet att analysera utbetalningar från Stim för att se var och när ens musik har spelats och hur mycket pengar det har inbringat.

Stim samlar in och betalar ut pengar för all musikanvändning globalt, oavsett om det gäller streamingtjänster eller till exempel en konsert utomlands. Detta särskiljer Stim från andra digitala upphovsrättssällskap.

– Musikbranschen är en komplex bransch i ständig utveckling och som låtskrivare är det oerhört viktigt att få en transparent överblick av sina intäkter. Stimappen ger våra medlemmar lättillgänglig och fullständig access till sin data, säger Lina Heyman, Head of Rightsholder Relations på Stim, ett pressmeddelande.

I första lanseringen av appen ingår tre huvudsakliga funktioner: utbetalningsinformation, mina verk och nyheter från Stim.

– Att få se inkomsterna så här gör det lättare för mig att värdera mina insatser, och att inte riskera att “sell myself short”, säger Hanna ”Yaeger” Jäger, låtskrivare som varit med och utvecklat appen.

– Äntligen kan man snabbt få tillgång till info som man ofta söker, utan att behöva kontakta någon eller gå igenom mängder av svårtolkade siffror, säger Johan “Jones” Wetterberg, låtskrivare som också varit delaktig i arbetet med appen.

Appen finns i App Store.

Christel Valsinger