17 november 2020

Nytt låtskrivarcamp ska matcha ung talang med tunga producenter

Unga musiktalanger ute i landet kan ha svårt att ta sig in i den etablerade musikbranschen i Stockholm. Det vill Musiksupporten, Island Studios och Universal Music ändra på, med låtkrivarcampet CONNECT.

”Att ta sig in både som yrkesarbetande i musikbranschen eller som artist är ett stort steg som för många verkar ha upplevts som omöjligt. När sanningen är den att båda parter är intresserade av att vara i kontakt med varandra – men inte vet hur man kommer i kontakt på bästa sätt”. Det skriver personerna bakom projektet CONNECT, som är Naomi Wood och Annika Franczak, A&Rs på Universal Music, och Parisa Kohnechian och Ceylan Holago, projektledare på Musiksupporten.

I låtskrivarcampet kommer fyra utvalda talanger att matchas med musikproducenterna Kerstin Ljungström, Nisj & Lil Shiit, Yei Gonzalez och Mack Beats för att få chansen att skapa nästa stora hit, under tre dagar på Island Studios i Stockholm. Campet kommer att äga rum den 4–6 januari 2021 och gästas av artister och andra personer som jobbar i musikindustrin för att utbyta kunskap med deltagarna.

Den som vill ha chansen att bli en av de fyra utvalda, uppmanas att skicka in ett bidrag i form av en länk till ljudfil eller en video med sång eller rap. Ansöka kan den göra som är 18–25 år och har artistambitioner. Alla musikgenrer är välkomna och ansökan är öppen till den 6:e december.

Ansökan görs på https://umusic.digital/connect/

Christel Valsinger

Fotnot: Island Studios är ett studiokomplex och kontor på Södermalm i Stockholm som ägs av Universal Music. Musiksupporten är en nationell plattform för fysiska och digitala möten mellan professionella aktörer från musikbranschen och unga talanger från socioekonomiskt utsatta områden. Verksamheten har sin bas i Norra Botkyrka men samarbetar med andra musikverksamheter och musikbolag runt om i landet.