16 november 2020

Musikhjälpens programledare presenterade

Det blir Brita Zackari, Farah Abadi och Felix Sandman som kliver in i buren och leder Musikhjälpen 2020. Den 14-20 december sänder de 144 timmar radio på temat ”Ingen människa ska lämnas utan vård”.

Musikhjälpen skulle i år ha sänts ifrån Norrköping, men av pandemiskäl har sändningarna flyttats till Stockholm, för att minska på resandet för gäster och artister som ska medverka i programmet.

Farah Abadi är veteranen i programledartrion, som nu gör sitt fjärde år med Musikhjälpen.

– Det är lika pirrigt och nervöst som första gången. Kanske ännu mer i år då vi inte riktigt vet vad vi kliver in i på grund av corona men på något sätt är det också skönt. Något återkommande och tryggt som Musikhjälpen, som håller sällskap, underhåller och skapar eftertanke, säger hon i ett pressmeddelande.

Brita Zackari och Felix Sandman är debutanter som programledare, men båda har gästat Musikhjälpen tidigare.

– Jag är otroligt peppad och hedrad över att få detta uppdrag särskilt ett år som detta, när vårt behov av gemenskap och samhörighet är större än någonsin. Musikhjälpen är ju det trygga skepp som varje år ger en hoppet om mänskligheten tillbaka, med massor av engagemang som verkar samla nästan hela landet kring ett och samma mål, säger Brita Zackari.

– Det känns otroligt kul och jag är så stolt över att få programleda Musikhjälpen tillsammans med två fantastiska kvinnor jag ser upp till! Jag har fått äran att vara gäst varje år sedan 2014 och tycker att Musikhjälpen är ett så varmt och fint initiativ som tar fram det bästa hos människor och förenar världen i kärlek och musik,  säger Felix Sandman.

Christel Valsinger

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio