9 november 2020

Dansmusikpodden svänger mot #27

Dansmusikpodden innebär precis vad namnet antyder. Men vi talar om dansmusik som i klubbkultur och elektronisk musik. MI har kollat vad som är på g 26 poddar in i projektet.

Dansmusikpodden drivs sedan ett halvår av frilansjournalisten Mats Wurnell ihop med discjockeyn och producenten Özgür Can. I podden intervjuas helt enkelt intressanta personer från den svenska klubbscenen.

– Vi gillar öppenhet och bredd och pratar gärna om allt från techno, trance och house till drum and bass, hardstyle och eurodance. Mottagandet har varit otroligt. Vi fick på ganska kort tid många och väldigt engagerade lyssnare, så uppenbarligen fanns här ett tomrum som vi lyckats fylla.

Hur tänker ni om innehållet?

– Målet är ett avslappnat samtal där anekdoter, sidospår och galna klubbhistorier är mer än välkommet. Vi vill också fånga upp andra delar av klubbkulturen genom att till exempel intervjua arrangörer och bokare.

Är det helt nu-fokuserat?

– Det är även viktigt för oss att få med det historiska perspektivet och lyfta fram alla de som byggt upp scenen vi ser idag.

Dansmusikpodden finns där poddar finns plus här:

https://linktr.ee/dansmusikpodden

Lars Nylin

Bilden. DJ Clea med Özze och Mats