2 november 2020

Sensus hjälper artister – på riktigt

Hur gör dom som det går bra för – på riktigt? Den frågan ställer studieförbundet Senus i vintersatsningen På riktigt där nya akter för hjälp av proffs.

”Hur kommer det sig att vissa artister och låtar når ut bättre än andra, när det finns andra artister och låtar som är minst lika bra? Vad pågår i kulisserna? Vilken uppbackning och hjälp får de från personer i sitt crew? Vad kan vi lära av dem?”

Dessa frågor ställer studieförbundet Sensus Musik i höst och vinter och genomför första omgången av studiecirkeln På riktigt, där band och artister har möjlighet att få hjälp från personer som jobbar professionellt bakom musiken.

Till studiecirkeln ansöker band och artister från hela landet med en idé de själva vill genomföra eller lansera. Det kan exempelvis vara en skivrelease, marknadsföring inför en turné, eller arbete med en musikvideo. Till deras hjälp har Sensus anlitat personer med erfarenhet av olika delar inom musikbranschen, som marknadsföring, musikutgivning och live. Denna person kommer arbeta skarpt med akterna under några månader och ge konkret vägledning, uppriktiga tips och ärliga åsikter.

De medverkande ledarna i studiecirkeln är:

Anna Lindholm, Icons Creating Evil Art
Eren Saygin, TRE60
Hilma Kekkonen Orell, HKO Bookings
Mahsa Khoshnood, Studio Barnhus
Petter Seander, Birds Will Sing For You
Pontus Sillrén, United Stage Artist

– Att vara med och se utvecklingen hos en akt från idé till genomförande är bland det roligaste som finns. I På riktigt hoppas jag att jag kan bidra med perspektiv, konkreta tips och att jag får träffa nya intressanta artister på väg någonstans! Ser fram emot det, säger Petter SeanderBirds Will Sing For You

– För oss på Sensus känns det jätteroligt att sjösätta något som inte riskerar att bli inställt och kommer att göra en direkt skillnad för de vi samarbetar med, säger SaraBeata Hagström på Sensus i Göteborg.

Sensus skriver i ett pressmeddelande:

”Detta är ett initiativ som grundar sig i frustration kring den situation inom musiklivet som präglas av covid-19 med inställda konserter och en musikbransch i nedgång. I denna tid fokuserar Sensus Musik på det som går att göra. Och väljer att göra det På riktigt.”

Sista dag för ansökan är söndag 8 november.

Mer info om studiecirkeln och ansökan hittar du på www.sensus.se/pariktigt

Kontakt: Linnéa Jonsson, linnea.jonsson@sensus.se, 070-4192303

Lars Nylin