26 oktober 2020

Ansökan öppen för utökade krisstödet

Kulturrådet har nu öppnat den andra ansökningsomgången av de nya krisstöden till kulturen. Nu är särskilda behov i kulturlivet och smittsäkra evenemang i fokus.

Det andra krisstödet ska enligt uppdraget från regeringen lindra den akuta ekonomiska krisen, stimulera till återhämtning och säkra en bredd av kulturella uttryck i hela landet. Scentekniker, som inte kunde söka i våras, kan nu ansöka om stöd. Även aktörer som drabbats av inställd internationell verksamhet omfattas.

Läs mer om hur man ansöker på Kulturrådets webb. Där går det även att göra ett snabbtest om man är osäker på om man kan söka krisstöden eller ej, få information om webbinarier och ställa frågor till support.

Ansökningsomgången för det nya krisstödet till särskilda behov i kulturlivet har deadline 3–5 november beroende på konstområde. Medan ansökan till krisstödet för inställda och uppskjutna evenemang stänger under denna vecka.

Mer info här:

https://www.kulturradet.se/krisstod-till-kulturen/?utm_campaign=utokade-krisstodet&utm_content=unspecified&utm_medium=email&utm_source=kur

Lars Nylin