20 oktober 2020

Snapchat lanserar musikfunktion

Nu kan Snapchats användare lägga till musik i sina snaps. Verktyget Sounds är ett sätt att möta konkurrensen från populära Tik Tok.

I augusti rullade Instagram ut nya funktionen Reels, som likt Tik Tok ger användare möjligheten att skapa innehåll till musik. Nu har Snapchat lanserat sin variant, kallad Sounds.

Den som tar emot en snap med Sounds kan genom att svepa uppåt se album-omslag, låttitel oh namnet på artisten. Det finns också en”spela denna låt”- länk som spelar upp låten från önskad streaminglattform.

Snapchat säger sig erbjuda miljoner licensierade låtar genom sina branschpartnets. Avtal har slutits med både major och independent förlag och skivbolag, såsom Warner Music Group, Merlin,  Universal Music Publishing Group, Warner Chappell Music, Kobalt och BMG Music Publishing.

Christel Valsinger