14 oktober 2020

Stim i avtal med Triller

Stim har genom sitt internationella bolag ICE tecknat avtal med Triller, om musikanvändning i tjänsten. 

Triller är en videodelningsapp som jämförs med TikTok. Antalet användare har under senare tid ökat explosionsartat, något som MI skrev om här i somras. Avtalet mellan ICE och Triller täcker mer än 160 territorier och gäller musik som representeras av ICE Core-licensenn. Det innebär bl a repertoar från Stim, brittiska PRS och tyska GEMA.

– Vi ser en stor potential i tjänsten som idag är relativt liten men som har en snabb internationell tillväxt. Det är positivt att fler företag ser musikens potential för sin affär och självklart ska de som skapat musiken få del av pengarna som detta genererar, säger Peter Lindström, chef members & market på Stim, i ett uttalande på organisationens hemsida.

Christel Valsinger