13 oktober 2020

Dags för Riagalan

Vårens Riagala fick flyttas fram med anledning av Coronaviruset, men nu är det dags. På onsdag fördelas statyetter bland kreatörer inom tv-produktion i 14 kategorier. För andra året i rad delar Musikförläggarna och Stim ut pris för Årets musik i program/programidé scripted.

Riagalan arrangeras av Film&TV-producenterna och firar i år 10-årsjubileum. Musikkategorin introducerades dock först förra året, då Martin Hederos och Irya Gmeyner fick priset för tv-serien Systrar 1968, tillsammans med Filip Bekic och Nils Erik ”Nille” Sandberg.

I år är följande kreatörer nominerade i kategorin Årets musik i program/programidé scripted:

Allt jag inte minns – kompositör: Lisa Montan, av Black Spark & Kärnfilm

Fartblinda – kompositör: David Engellau, av FLX

Innan vi dör – kompositör: Niclas Frisk, av BR•F

Galan sänds på Riagalans hemsida den 14 oktober kl 20.

Christel Valsinger