22 september 2020

The Bank kontrakterar Teodor Wolgers

The Bank har slutit ett förlagsavtal med låtskrivaren och producenten Teodor Wolgers, just nu aktuell med sin nya singel Narratives och samarbeten med bl a Parham, Janice och Buster Moe.

– Vi diskuterade länge med Teodor och äntligen så är det klart att vi kommer arbeta ihop, säger Fredrik Zmuda, Senior A&R The Bank, i ett pressmeddelande.

– Teo är en av dom mest mångsidiga och stilsäkra låtskrivare/producenter jag träffat på. Grejen är ju att han gör allt från scratch – springer runt och mickar upp sitt piano eller sitt trumset och bara kör. Därtill har han en osvikligt sinne för melodi. Om man lyssnar på Buster Moes Blackbird så hör man det. Jag är kort och gott väldigt glad.

27-åriga Teodor Wolgers, född och uppvuxen i Strängnäs, är en meriterad och mångfacetterad kompositör, producent, låtskrivare och multi-instrumentalist. Han har skrivit musik för symfoniorkester, storband och till egna projekt som popduon Wilder Gray, jazzkvartetten Monolog och hiphopkollektivet Adiafora.

22 år gammal var Wolgers den yngsta i sin årskurs på Kungliga Musikhögskolan att få sitt symfoni-orkesterstycke Dreams uruppfört i Berwaldhallen, Stockholm. Han är även barnbarn till den legendariska författaren, skådespelaren och underhållaren Beppe Wolgers.

– Jag har stort förtroende för Fredrik och gänget på The Bank, säger Teodor Wolgers.

– De drivs av de rätta värdena och jag ser stora möjligheter för mig och min musik att ta sig vidare ut i världen med deras hjälp.

Christel Valsinger