22 september 2020

Branschveteranernas nya satsning: Adrian Macéus

Två välbekanta branschveteraner, Maria Molin Ljunggren och Niklas Rune, går ihop i en management-satsning kring stjärnskottet Adrian Macéus.

Sen han var 11 år har han stått på scen med flera av landets mest omtyckta skådespelare och artister. 15-årige Adrian Macéus är ständigt aktuell med nya projekt, ny musik och nu i ett nytt samarbete. Maria Molin Ljunggren på Freebird Entertainment och Niklas Rune har ingått ett management-samarbete med stjärnskottet.

– Adrian är en multitalang utöver det vanliga. Hans energi, brinn och vilja att utvecklas kommer leda honom mot skyarna. Han känns ostoppbar. Vi har alltid gillat att jobba envist och långsiktigt. En sådan plan har vi för Adrian, säger Maria Molin Ljunggren.

– Jag har sett många talanger genom åren och Adrian har det man letar efter och det som inte går att träna sig till, säger Niklas Rune.

Adrian har bland annat haft den krävande huvudrollen i musikalen Billy Elliot på Stadsteaterns största scen i Stockholm, filmat kriminalserier som Maria Wern och i Det som göms i snö, gjort svenska rösterna till Miguel i Disneys Coco och till unge Kung Ragnar i biosuccén Frost 2 ocb spelat huvudrollen i SVT:s julkalender Storm på Lugna Gatan.

Han ligger även bakom ungdomspodden Tonårsliv där ämnen som kärlek, vänskap, mobbning och annat som berör tonåringar diskuteras flitigt. Adrian har själv varit utanför i skolan, något han pratar öppet om för att hjälpa andra barn och ungdomar som är utsatta för mobbning och utanförskap. Han har utsetts till ambassadör för Stiftelsen Friends, nominerats till Årets Nätängel och fått ta emot pris för att vara en bra förebild.

Men kanske ses Adrian främst som popartist och han har släppt flera singlar som han skrivit själv och som alla har tagit sig in på Spotifys New Music Friday. Efter att ha skrivit och släppt singlar på svenska det senaste året har Adrian återgått till att sjunga på engelska.

– Det här känns jättekul, jag är otroligt taggad på att ta nästa steg inom musiken tillsamman med Maria och Niklas. Med deras långa erfarenhet i musikbranschen känns det så klart jättekul att de tror på mig, säger han i ett pressmeddelande.

Niklas Rune har en lång bakgrund inom Universal Music som bland annat A & R Manager. Maria Molin Ljunggren har bl. a varit vd för Capitol Music Group (Universal) och grundat Lionheart Music Group.

Lars Nylin