21 september 2020

Emmy till Ludwig Göransson

Det blev en Emmy till svenske kompositören Ludwig Göransson för musiken till The Mandalorian. Prisgalan som hyllar insatser inom tv ägde rum i helgen, men sändes i år, på grund av Coronapandemin, utan publik.

Ludwig Göranssons som tidigare fått en Oscar för musiken i Black Panther och tre Grammys för sitt arbete som producent för Childish Gambino, kan nu lägga till en Emmy för musiken i Star Wars-spinoffen The Mandalorian.

– Jag var ute efter samma känsla som jag hade när jag såg Star Wars för första gången när jag var kanske 9-10 år. Musiken fick mig att känna att jag var på en annan planet, säger Ludwig Göransson om sitt arbete i en intervju med SVT.

Emmygalan leddes av Jimmy Kimmel natten mot söndag, svensk tid, men priserna i de tekniska kategorierna delades ut kvällarna före galan.

Christel Valsinger

Foto: Christel Valsinger