13 september 2020

Sverigetopplistan: 24K Goldn regerar, Stones restaurerar

24KGoldn är kvar i topp av singellistan med Mood (feat Iann Dior [Columbia/Sony]. Fyran är en svensk raket. Victor Leksells album Fånga mig när jag faller är kvar i topp på albumlistan. Rolling Stones restaurerar med gott resultat.

Tvåa på singellistan är förra veckans starka nyhet, Zara Larsson och Carola med Säg mig var du står [Record Company Ten). Victor Leksell är kvar som 3 med Svag [Columbia/Sony] medan Jawsh 685 och Jason Derulo faller till 5 med Savage Love [Columbia/Sony].

Den som tränger sig mellan är en nyhet, Molly Sandén med Jag mår bra (feat. Newkid) [Milkshake/Sony].

Stark ny på plats 7 är Einar med Feelings (feat Sami) [Einar]. Ny på plats 12 är Maximus med Galen [Maximus].

Heatseeker toppas för andra veckan av Clean Bandit och Mabel i TickTock (feat 24KGoldn) [Columbia/Sony].

Veckans nyhet på albumlistorna är ett album så moget att det inte låg på listan första gången. The Rolling Stones Goat’s Head Soup [Polydor/Universal] släpptes 1973 och Sverigetopplistan startade 1975. Den är nu i en ny version med bonusspår och annat ny på plats 7. Den toppar vinyllistan och den för fysisk försäljning.

Första originalalbum med Stones att ligga på listan blev f ö Black And Blue från 1976.

Alla fakta www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin