6 september 2020

Sverigetopplistan: 24KGOLDN tar över

Victor Leksell får denna vecka släppa singelettan till 24KGoldn med Mood (feat Iann Dior [Columbia/Sony]. Tvåan är en svensk raket. Leksells album Fånga mig när jag faller är kvar i topp på albumlistan.

24KGoldns klättring slutar alltså med steget från 3 till 1. Ny tvåa är duon Zara Larsson och Carola med Säg mig var du står [Record Company Ten). Låten som var en hit med Carola 1983 är hämtad från TV4:s Late Night men innan det tolkad av Little Jinder i samma kanals Så mycket bättre. Victor Leksell faller till 3 med Svag [Columbia/Sony] och Jawsh 685 och Jason Derulo är nu 4 med Savage Love [Columbia/Sony].

Joel Corry går från 6 till 5 med Head & Heat (feat MNEK) [Atlantic/Warner] och Cardi B från 15 till 9 och nu 6 med Wap (feat Megan Thee Stallion) [Atlantic/Warner].

Ny som 15 är Clean Bandit ihop med The Weeknd i Over Now [Columbia/Sony]. Veckans tredje starka nykomling är svenska Estraden med Aldrig mer vara du [Midsommarnatt/Sony] som 31.

Förra veckan starkaste nyhet, BTS med Dynamite [Big Hit/Sony], faller från 19 till 39.

Heatseeker toppades i tre veckor av Chris Brown Young Thug med Go Crazy [RCA/Sony]. Den faller en plats och ersätts av Clean Bandit och Mabel i TickTock (feat 24KGoldn) [Columbia/Sony].

Veckans namn på albumlistorna är Veronica Maggio som efter vinylsläpp av albumkatalogen syns lite överallt på stora listan, den för fysisk försäljning och inte minst vinyllistan, där Maggio har 4 av 10 placeringar. Albumet Satan i gatan är 4 på stora listan och toppar de två andra nämnda.

En stark nyhet är Nisse Hellberg med Goda tider rullar in [Gamlestans/Border] som 9 på stora listan och 2 på den fysiska.

Alla fakta www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin