1 september 2020

4 Snabba: Olivia Hessel, TEN, om Zara Larsson/Carola-duetten

Zara Larsson bjöd in Carola till duett under TV4:s koncept Late Night Concert. Nu har deras version av ”Säg mig var du står” även släppts på singel. Vi blev nyfikna på hur samarbetet kom till och bad Olivia Hessel, Head of Label på TEN Music Group, att berätta. 

Berätta om processen bakom att denna duett kom till! 

– När det blev bekräftat att Zara skulle fronta ett av avsnitten i TV4:s programserie ”Late Night Concert” började vi tillsammans spåna på innehåll och gäster. Zara var då själv ganska snabb med att föreslå Carola som gäst eftersom hon verkligen varit en stor idol. Låten Säg mig var du står har också varit en favorit hos Zara och det kändes direkt som att något väldigt intressant och bra kunde komma ur det samarbetet.

– När vi sedan satt där på soundcheck dagen före inspelning och fick höra arret med båda artisterna och Zaras band blev vi alla så otroligt peppade på att ge duetten ett liv även utanför programmet. Det går ju inte att undgå att både Zara och Carola har två otroliga röster, och tillsammans föddes något som kändes oväntat men ändå så sjukt självklart. De hade en fantastisk kemi både personligen och musikaliskt och det syntes att alla som stod både på scen men även runtomkring hade väldigt kul till detta arrangemang. Vi har varit ett ganska stort team som hållit i detta på många håll och kanter men tror vi alla kände att det var en spännande release att sätta upp. Ska bli kul att se var låten tar vägen och hur responsen ser fortsatt ut.

Hur växte arrangemanget av låten fram? 

– Arret gjordes av Hampus Lindvall som också producerade versionen som vi nu släppte. Han och Zara + hela bandet av fantastiska musiker satte ihop detta och sedan fick Carola och Zara lägga sin touch på det. Jag tror knappt de repade särskilt mycket utan det mesta kom fram rent naturligt på scenen på Grönan.

Zara har en stor internationell publik. Har ni fått några reaktioner fans i andra länder?

– Det känns som att många fans världen över har reagerat, åtminstone om man tittar på det som skrivs i sociala medier. Personligen tycker jag det är otroligt roligt att se så stort intresse för musik på svenska även på ställen där man inte nödvändigtvis förstår språket. Självklart blir man som fan intresserad av allt ens idol släpper men vi har stött på samma situation flera gånger nu, det känns som att många oavsett var man är ifrån crave-ar musik på svenska.

Kan vi få höra mer av Zara på svenska framöver? 

– Man ska aldrig säga aldrig 😉 Jag tror att vi alla inklusive Zara själv tyckte det var väldigt kul att få släppa något på modersmålet men fokus kommer fortsättningsvis vara låtar på engelska. I dagsläget förbereder vi inför kommande album och jobbar vidare med de aktuella singlarna Love Me Land och WOW.

Christel Valsinger