25 augusti 2020

”Svag” Spotifys största sommarhit

Spotify har summerat sina största sommarhits. Det blev svenskt i topp på hemmaplan med Victor Leksells Svag, före den senaste tidens dominant Savage Love med Jawsh 685 och Jason Derulo.

I Sverige har lyssnandet dominerats av lokala artister – 13 av de 20 mest spelade låtarna är svenska. Victor Leksells Svag toppar listan över de mest streamade låtarna. Även hans Bedövning och Ha dig igen kvalar in på topp-20-listan.

Den låt som svenskarna streamat näst mest i sommar är Jason Derulo och Jawsh 685:s Savage Love (Laxed – Siren Beat), följt av The Weeknds Blinding Lights, som skrivit och producerats av svenska Max Martin och Oscar Holter.

Globalt är ROCKSTAR av DaBaby (feat Roddy Ricch) den mest streamade låten under sommaren 2020. Med mer än 380 miljoner streams mellan 1 juni och 15 augusti har låten varit en riktig långkörare på spellistor världen över. The Weeknds Blinding Lights är den näst mest streamade låten globalt i sommar, följt av Roses – Imanbek Remix av SAINt JHN. Harry Styles Watermelon Sugar, landade in på topp 5, och Dua Lipa lyckades få med två topp 20-låtar med Don’t Start Now och Break My Heart, båda hämtade från hennes album Future Nostalgia som släpptes under karantänen. Ariana Grande lyckades också få med två låtar i och med hennes hitsamarbeten Rain On Me med Lady Gaga och Stuck with U med Justin Bieber.

Sommar och Vinter i P1, med ett antal medverkande från musikbranschen, har varit den mest lyssnade podcasten på Spotify i Sverige.

Globalt är The Michelle Obama Podcast sommarens mest streamade podcast – trots att den lanserades för bara tre veckor sedan.

Sommarens mest spelade låtar i Sverige (baserat på antal lyssningar från 1 juni – 15 augusti)

1.Svag Victor Leksell  

2. Savage Love (Laxed – Siren Beat) Jason Derulo and Jawsh 685

3. Blinding Lights The Weeknd

4. ROCKSTAR DaBaby featuring Roddy Ricch

5. Komplicerad Miss Li     

6. Young & Heartless Yasin 

7. Bedövning Victor Leksell

8. Hiphop N RnB Yasin     

9. Roses – Imanbek Remix SAINt JHN

10. Ha dig igen Viktor Leksell

11. En säng av rosor Darin

12. Kanske var vi rätt bra ändå Newkid    

13. Lev nu dö sen Miss Li 

14. Watermelon Sugar Harry Styles

15. Komma över dig – Spotify Studio It’s Hits Recording Junie, Norlie & KKV                       

16. Breaking Me A7S, Topic

17. Det kommer bli bra Laleh   

18. Dance Monkey Tones And I

19. In Your Eyes The Weeknd

20. Someone Jubël

Lars Nylin