25 augusti 2020

Finalisterna klara för P4 Nästa

Sex solister och två grupper tävlar i årets upplaga av P4 Nästa. Den 12 september utses vinnaren i en direktsänd riksfinal från Västerås Konserthus.

Över 1100 låtar skickades in till årets upplaga av P4 Nästa. Under våren och sommaren hölls lokala finaler som direktsändes i Sveriges Radios P4-kanaler. Av de 25 vinnarna har nu juryn valt ut åtta finalister som får tävla i en direktsänd riksfinal den 12 september från Västerås Konserthus.

Finalisterna i P4 Nästa 2020 presenterades av Titti Schultz och Josefin Johansson i ett specialprogram i P4 i söndags och är följande:

1. Friendzone – Alicia Jern, P4 Skaraborg 

2. Aldrig det – Sanna ft. Re:Bond, P4 Västmanland

3. Standby – Amskøld, P4 Jämtland

4. Nära – Nina Bring, P4 Västernorrland

5. Equally different – Northlight, P4 Värmland

6. Som det är – Hilde & Erik, P4 Malmöhus

7. Dark doom – Julia Alfrida, P4 Stockholm

8. Goodbye – Agnes Rehn, P4 Kronoberg

Den låt som vinner P4 Nästa får under en period regelbunden rotation i P4. En av de åtta riksfinalisterna kommer dessutom att erbjudas en plats i 2021 års Melodifestival.

Juryn för P4 Nästa bestod av P4:s musikredaktör Rita Jernquist, producenten Anders Olsson (A-One), programledare Michael Cederberg, musikredaktör Germund Stenhag, tävlingsproducenten Karin Gunnarsson från SVT/Melodifestivalen och juryns ordförande Maths Broborg.

Christel Valsinger