25 augusti 2020

Det svenska popundret kan vinna på Kristallen

SVT-serien Det svenska musikundret är nominerat i kategorin Årets dokumentärprogram på årets Kristallengala. Även TV4:s Så mycket bättre har chansen på en statyett, i kategorin Årets underhållningsprogram.

På torsdag är det dags för årets upplaga av tv-prisgalan Kristallen. Prisutdelningen är den 16:e i ordningen och 21 statyetter ska delas ut. 16 vinnare utses av en jury och tre vinnare utses av publiken som röstar under kvällens gång. Dessutom delas ett specialpris ut, vars vinnare utses av juryn och ett hederspris delas ut av Kristallens styrelse.

Inom musikområdet har SVT:s populära serie Det svenska musikundret, producerat av Magnus Broni och Fredrik Norberg, nominerats i kategorin Årets dokumentärprogram. Även långköraren Så mycket bättre i TV4 har fått en nominering, i kategorin Årets underhållningsprogram. Så mycket bättre är producerat av Sara Schomaker Elofsson för Maastiff.

Kristallen sänds i TV4 den 27 augusti kl 20 och programledare är Petra Mede.

Christel Valsinger