25 augusti 2020

Dags för Record Store Day drop 1

Robyn, Billie Eilish, Markus Krunegård och The Cure är några av artisterna som släpper skivor på lördag, då det dags för den första av höstens tre Record Store Day. 

Som tidigare berättats fick den ordinarie versionen av Record Store Day, som normalt infaller i april, ställas in detta pandemi-år. Istället släpps exklusiva titlar vid tre olika datum under hösten.

I år deltar 40 butiker från norr till söder i Record Store Day Sverige. Det första tillfället inträffar nu på lördag och innefattar över 200 titlar. Bland dem finns RobynRobynLokNaken, blästrad och skitsur, Silverbullit Citizen BirdMarkus Krunegård Prinsen av PekingThe Cure BloodflowersBillie Eilish Live At Third Man Records.

Samtliga releaser finns här.

Spelningar och signeringar i butik kommer inte att äga rum i samma utsträckning som tidigare år, men en del upptåg uppges kunna förekomma. Alla butiker komma dock att se till att inte för många personer vistas i lokalerna samtidigt och uppmana kunder till att hålla avstånd.

De två övriga tillfällena för Record Store Day infaller den 26/9 och 24/10.

Christel Valsinger