24 augusti 2020

Ludwig Göransson bakom musiken i ”Tenet”

Ludwig Göransson har gjort musiken till Christopher Nolans film Tenet, som går upp på bio månadsskiftet. Soundtracket innehåller även en låt som Göransson gjort tillsammans med Travis Scott.

I Tenet medverkar bl a John David Washington, Robert Pattinson och Elizabeth Debicki. Regissören Christopher Nolan har tidigare gjort filmer som Inception och Interstellar och Tenet beskrivs i en recension i Aftonbladet som ”en James Bond-film för kvantfysiker.”

I fredags släpptes Travis Scott-singeln The Plan från soundtracket. Samarbetet med Scott var Ludwig Göranssons idé.

– När jag såg filmen i sin helhet började jag känna att slutet behövde en ny röst för att återspegla kulmen på den resa vi just upplevt. Den första artisten jag kom att tänka på var Travis Scott, säger han i ett uttalande.

Utöver samarbetet The Plan, har Scotts röst arbetas in i flera delar av soundtracket och blev pusselbiten som saknades, enligt Christer Nolan och Ludwig Göransson.

Ludwig Göransson som tidigare vunnit en Oscar i kategorin bästa filmmusik för Black Panther och tre Grammys för albumet This is America  med Childish Gambino, har även chansen på en Emmy i år, för musiken till tv-serien The Mandalorian (Disney+). Emmygalan äger rum den 20 september och leds av Jimmy Kimmel.

Christel Valsinger