18 augusti 2020

Blinding Lights slår rekord

The Weeknds Blinding Lights  har slagit rekordet för flest veckor i topp på Billboards lista Radio Songs. Låten, som är skriven och producerad tillsammans med Max Martin och Oscar Holter, har nu toppat radiolistan i 19 veckor och slår därmed Goo Goo Dolls 22 år gamla rekord med låten Iris.

Listan Radio songs samlar alla genre-listor för radio och topplaceringen är bl a resultatet av att Blinding Lights toppat listan Adult Pop Songs Airplay i 13 veckor, vilket är den längsta tid någon manlig soloartist toppat listan i dess 25-åriga historia. Det rekordet hölls tidigare av Ed Sheeran med Shape f You, skriver Billboard.

Blinding Lights toppade Billboard Hot 100 i fyra veckor och ligger just nu 3.a. Den är nu en av 22 låtar någonsin att ligga topp 10 på Hot 100 i minst ett halvår.

Christel Valsinger