18 augusti 2020

BJOERNs låt handplockad av Tones and I

I en egenhändigt arrangerad tävling plockar australiska artisten Tones and I just nu ut 20 låtar och postar till sina följare. Svenska BJOERNs låt Why är en av dem.

Australiska artisten Tones and I (Toni Watson) är stjärnan bakom superhiten Dance Monkey, som har över 1,7 miljarder streams på Spotify. Nu vill hon vill stötta kreatörer som kämpar under pandemin och har därför uppmanat artister att skicka in sina originallåtar till henne. Under 20 dagar kommer hon att posta en låt om dagen på instagramkontot ”That one song”, för att slutligen kora en vinnare. 

Hittills har hon plockat ut sex låtar varav BJOERNs låt Why är den första från en europeisk artist. ”Wow” och ”Been stuck in my head all day”, skriver hon på instagram.

Bakom namnet BJOERN döljer sig Linnea Björn, som under våren släppt singlarna Why,  Hold Me och Rocket. Hon driver även sin egen podcast #HEARMETHINK och i höst släpps hennes debut-ep The Nature of Fantastic Things.

Toni Watson ringde själv upp Linnea Björn för att berätta nyheten.

– Jag fick ett samtal från ett australiensiskt telefonnummer; ”I love your song! Keep up the good work!”, sa Toni när jag svarade. Själv höll jag nästan på att börja gråta! säger Linnea Björn.

– Det är så fint att bli sedd av någon med en stor plattform som är en så fin förebild för mig och många fler, det kändes överväldigande. Att hon dessutom väljer att dela sin plattform med mig är bland det mest osjälviska jag har varit med om. Det säger så mycket om vilken fantastisk person hon är. Jag är så tacksam för den här möjligheten.

Christel Valsinger

Foto: Karin Lundin