17 augusti 2020

Sverigetopplistan: Savage Love kvar i topp, Deep Purple firar 45

Jawsh 685 och Jason Derulo släpper inte heller vecka 9 greppet om förstaplatsen på Sverigetopplistan med Savage Love [Columbia/Sony]. Victor Leksell är på samma sätt dominant av albumlistan med Fånga mig när jag faller [Sony]. Veckans intressantaste rörelse gör Joel Corry. Veteranerna i Deep Purple har tyngsta albumnyheten.

Victor Leksell är fortsatt tvåa i ett stabilt toppskikt med Svag [Columbia/Sony]. Miss Li är kvar på plats 3 med Komplicerad [Pistol Packin/Sony]. The Weeknd är 4 med Blinding Lights [Republic/Universal].

Förra veckans starkaste nyhet, Einar, 5IFTYY och Moewgli som nummer 5 med Pop Smoke [Einar], tappar däremot till 7. Den andra starka nykomlingen Billie Eilish med My Future [Interscope/Darkroom], tappar mer markant, från 12 till 32.

Vårt siande om att Harry Styles skulle klättra riktigt högt med Watermelon Sugar [Columbia/Sony] blir åtminstone tillfälligt fel, den är kvar som 9.

Veckans intressantaste rörelse uppåt står den engelske DJ:n Joel Corry för. Hans Head & Heat (feat MNEK) [Atlantic/Warner] har gått från 51 till 28 och nu 12. Men även Zara Larsson rör sig intressant, åter upp från 25 till 19 med Love Me Land [Music Company Ten], den har som bäst legat 8.

Veckans nykomling är Juice Wrld & The Weeknd med Smile [Interscope/Universal] som 17. B.Baby går in som 31 med Öga oss (feat. Asme) [Five Star Records].

Heatseeker toppas av Chris Brown Young Thug med Go Crazy [RCA/Sony].

Veckans nyhet på albumlistan är veteranerna Deep Purple som 45 år efter att de första gången gick in på Sverigetopplistan (med Come Taste The Band, 1975) tar Whoosh [Ear/Playground] till 3 på stora listan, plats 1 på den för fysisk försäljning och 2 på vinyllistan. Den senare toppas av Håkan Hellström vars Rampljus Vol 2 [Tro & Tvivel/Warner] är nummer 2 på den fysiska och klättrar åter till 10 på stora listan.

Alla fakta www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin